Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) Vadības un uzņēmējdarbības mācību centrā (VUMC) ar semināru par mūzikas koncertu un festivālu producēšanu “Tu esi influenceris!” viesosies producents no ASV – Renē Meriste (Renee Meriste). Seminārs angļu valodā notiks 4.novembrī no plkst. 10.30 līdz 16.00, Aspazijas bulvārī 5, Rīgā. Reģistrācija semināram notiek līdz 1.novembrim.

Renē, mēs tikko esam pabeiguši lasīt jūsu jauno grāmatu “Tu esi influenceris!” (“You Are The Influencer!"). Jūsu grāmatā ir aprakstīta ietekmes struktūra, kuru izmantojāt kā revolucionāru tehnoloģiju. Kā arī Jūs šogad pirmo reizi uzstāsieties Latvijā un prezentēsiet savu grāmatu. Pastāstiet par to vairāk.

Lūdzu, ļaujiet man īsi iepazīstināt ar sevi. Esmu dzimis un audzis Igaunijā (pirmie 16 gadi no manas dzīves bija Padomju Savienībā). Esmu studējis Igaunijā, Dānijā, Latvijā, ASV. 2003. gadā pārcēlos uz Vāciju, bet 2007. gadā - uz Losandželosu. Es visu mūžu esmu bijis mūzikas biznesā.

Kā Jūs sākāt savu karjeru?

Es sāku īrēt telpas un organizēt ballītes un koncertus, kad man bija 15 gadu, un jau no 19 gadu vecuma es biju grāmatvedis vienai ļoti veiksmīgai igauņu grupai. Gadu vēlāk kļuvu par viņu menedžeri. Man bija savs zīmols, izdevniecība, vairumtirdzniecība, mazumtirdzniecība kopumā 22 veikali. Līdz šim brīdim tā ir vienīgā un visveiksmīgākā igauņu grupa, kas ir ieguvusi slavu ārpus valsts robežām.

Ko Jūs līdz šim esat sasniedzis savā profesionālajā karjerā?

Vanilla Ninja - mēs pārdevām vairāk nekā miljonu singlu un apmēram 500 000 albumu, galvenokārt Vācijā, Austrijā, Šveicē. Es biju menedžeris vairākiem ievērojamiem igauņu māksliniekiem Eiropā (Vācija, Austrija, Šveice, Somija). Mākslinieki Maarja, N-euro, Marya Roxx. N-euro tika nominēti Top5 Eiropas singlu topā “Miami Winter Conference”. Mākslinieki ar kuriem esmu strādājis ir pārdevuši vairāk nekā 5 miljonus singlu un albumu.

Kādi soļi ir noteikuši jūsu dzīvi?

Pēc pārcelšanās uz Losandželosu es turpināju strādāju starptautiskajā izklaides biznesā, bet tikai plašāk un ar lielāku ietekmi. Es arī biju tas, kas nāca klajā ar “Radio Conference” ideju, un mans draugs Sat Bisla izveidoja “Worldwide Radio Summit”. Es arī biju atbildīgs par “North American Touring” algu samaksu uzņēmumā “Team Companies” vairāk nekā miljarda ASV dolāru apmērā. Varat nosaukt jebkuru mākslinieku un visticamāk es esmu bijis atbildīgs par viņu atalgojuma izmaksu un es esmu strādājis kopā ar viņu biznesa menedžeri.

s ļoti priecājamies, ka jūs atnesāt mums savu grāmatu! Vai grāmatā ir aprakstīti Jūsu neticamiem likteņa līkloči un unikālās zināšanas?

Es vienmēr pierakstu uzzināto, savu pieredzi un savas domas par to. Mans sapnis bija nodot zināšanas nākamajai paaudzei, caur grāmatām un mācot. Mana grāmata “Tu esi influenceris!” ir iznākusi igauņu valodā un pieejama arī angļu valodā.

Esmu vieslektors Kalifornijas štata universitātē (California State University), Nortridžā, Losandželosā un Georga Otsa mūzikas koledžā Tallinā, Igaunijā.

Atsauksmes par manu grāmatu ir bijušas lieliskas no studentiem, vecākiem, skolotājiem, nozares, biznesa un valdības pārstāvjiem. Viņi visi grāmatu mīl un katru dienu sutā man e-pastu ar savām atsauksmēm. Kā, piemēram, "Visvienkāršākā grāmata, kas izskaidro visu par pasaules mūzikas biznesu."

Paldies par interviju! Tiekamies Jūsu pirmajā seminārā Rīgā.

Jautājumus uzdeva kulturoloģe un psiholoģe Elena Ļevkin.

Semināra dalības maksa ir no 50 eiro. Reģistrācija semināram un apmaksa notiek līdz 1.novembrim ŠEIT.

Papildus informācija: tālr. 67034981, e-pasts: profesionalis@lu.lv

Par individuālām konsultācijām: mob. tel. 29171728, e-pasts: irina.bausova@lu.lv

Dalīties